A sütési idő letelte előtt 10 perccel kenjük be a bõrét sörrel, majd a sütőt ismét állítsuk magas hőfokra, vagy egyszerűen locsoljunk a libára egy pohárka konyakot. Ne aggódjunk: a szesz elpárolog, és nem befolyásolja a libasült ízét.
Ha nincs palackhűtő a háznál, megteszi egy vödör is. Töltsük meg hideg vízzel, szórjuk bele jégkockákat, majd állítsuk bele a palackot. Így tízszer olyan gyorsan lehűl a bort, mint a hűtőszekrényben.
Szűrőkanállal vegyük ki a gombócokat a fazékból, tegyük több réteg konyhai törlőpapír közé, s nyomjuk ki belőlük a vizet. A masszából formáljunk újra gombócokat, és főzzük tovább.
Valószínűleg túlságosan felmelegítettük. Gyorssegély: adjuk hozzá néhány jégkockát, majd erőteljesen kevergessük, hogy a mártás megint lehűljön. Így ismét szép sima lesz.
Tegyük át másik lábosba, és friss, sós vízben forraljuk rövid ideig. Az égett íz így garantáltan eltűnik.
Áztassuk kb. 1 órát citromlében, és újra megpuhul.
Még egyszer hevítsük fel a zselatinos masszát, majd a szokásos módon használjuk fel.
Keverjük bele kevés feloldódott, majd lehűtött zselatint, vagy sűrítsük be néhány evőkanál jó keményre felvert tejszínhabbal.
Tegyük grillsütőbe vagy grilles mikrosütő rövid, de legerősebb programjára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése